Η τσάντα θα μείνει στο σχολείο

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος
Η παιδική σχολική ηλικία θα έπρεπε να είναι πάνω απ’ όλα, ανέμελη. Κι όμως, μόνο έτσι δεν είναι. Το σχολικό πρόγραμμα στις τάξεις του δημοτικού είναι πολύωρο, και στην ουσία αφήνει τα παιδιά απροετοίμαστα για την αυριανή ημέρα. Οι ώρες του πραγματικά ανέμελου παιχνιδιού, της συναναστροφής με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και της δημιουργικότητας, έχουν πάει περίπατο εδώ και χρόνια, ενώ κάθε πολιτικός που αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Παιδείας, προχωρά σε συνήθως άστοχες «μεταρρυθμίσεις» και πειραματισμούς, στην πλάτη πάντα των μικρών μαθητών και των γονιών τους.
«Δεν είναι δυνατόν, μετά από 6 ή 8 ώρες στο σχολείο, να έρχεται σπίτι το παιδί σου και να χρειάζεται να το διαβάζεις για άλλες 3 με 4 ώρες. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πρέπει να έρχονται σπίτι τους διαβασμένα, ήδη προετοιμασμένα από το σχολείο για την επόμενη ημέρα και με ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους», τονίζει εμφατικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, Διονύσης Γεωργάνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης