Καλοκαιρινές Εργασίες - Επισκεύες

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς
        Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Ένωση Συλλόγων μαθητών  Ζακύνθου καταγράφει και επισημαίνει κτιριακές και λειτουργικές ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων με την βοήθεια   των Συλλόγων και των Διευθυντών  ώστε η νέα σχολική χρονιά 2015-2016 να ξεκινήσει αρμονικά χωρίς προβλήματα. Σας παραθέτουμε τις ανάγκες αυτές τώρα ώστε να έχετε χρόνο υλοποίησης αυτών την καλοκαιρινή περίοδο όπου τα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο και οι χώροι είναι ελεύθεροι. Ο Δήμος  είναι υπεύθυνος  για τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας  γι’αυτό απαιτούμε να πράξει τα αυτονόητα για την συντήρηση και την σωστή λειτουργία τους. Καταθέτουμε τα σημαντικότερα προβλήματα που θέλουν άμεση λύση για την ασφάλεια των μαθητών  και την σωστή λειτουργία των σχολικών εγκαταστάσεων. 
 1 .Εξασφάλιση πετρελαίου για την θέρμανση των αιθουσών όλης της σχολικής χρονιάς
 2 . Συντήρηση των καυστήρων όλων  των σχολείων για σωστή λειτουργία και οικονομία
 3 . Τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων για την ασφάλεια των μαθητών όπως ορίζει ο νόμος κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία κυρίως της πόλεως  προς αποφυγή ατυχημάτων και των ευθυνών που απορρέουν από τυχόν παράλειψη.
 4. Σηματοδότηση κυρίως σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας
 5. Απαραίτητη διαγράμμιση  - διάβαση πεζών για την ασφάλεια των μαθητών
 6. Απαραίτητη μυοκτονία σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων
 7. Εξασφάλιση καθαριότητας κάθε σχολικής μονάδας και την καθαρίστρια της  
 8. Έλεγχος των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ιδιαίτερα σε παλαιά σχολεία.
 9.Διασφάλιση της φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων ιδίως τις ώρες λειτουργίας  τους .
10. Καλλωπισμός των εξωτερικών χώρων.
11. Έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων και έκδοση πιστοποιητικού στατικότητας αυτών. Αυτόματος έλεγχος από ειδικά συνεργεία και έκδοση πιστοποιητικού άμεσα μετά από κάθε σεισμική δόνηση για την ασφάλεια των παιδιών μας.
12. Επιτακτική ανάγκη εύρεσης κατάλληλου κτηρίου στέγασης του 4ου νηπιαγωγείου όπου οι τωρινές συνθήκες είναι άθλιες και απαράδεκτες για την στέγαση μικρών παιδιών.
13. Αποκατάσταση της σκεπής του 1ου Δημοτικού σχολείου που όταν βρέχει οι μαθητές σε πολλές αίθουσες χρειάζονται ομπρέλες.
14. Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο Δήμος θα πρέπει να έχει ειδικό συνεργείο συντήρησης για άμεση παρέμβαση σε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε σχολική μονάδα (ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, ελαιοχρωματιστή τεχνικό κτλ.)
15. Διασφάλιση της λειτουργίας της σχολικής καντίνας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος για την υγεία των παιδιών μας.
16. Επίσης φροντίστε να τελειώσουμε με τις ανοικτές πληγές όπως 2ο δημοτικό, 5ο δημοτικό, 2ο και 3ο γυμνάσιο, 4ο νηπιαγωγείο, δερματούσα, 6ο δημοτικό  και……
    Πέραν των ανωτέρω  γενικών και αναγκαίων -  αυτονόητα για όλα τα στοιχεία της ευθύνης του Δήμου ζητήματα, σας επισυνάπτουμε τα ειδικότερα που αφορούν το κάθε σχολείο της ένωσης μας χωριστά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο δήμος μας θα σκύψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και θα φροντίσει για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Εμείς θα είμαστε κοντά να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε προς σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους εμπλεκομένου φορέως.             

                                                                                                                Για την Ένωση


                                                                                                                 Ο Πρόεδρος
                                                                                                       Γεωργάνος Διονύσιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης