Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί κύριοι,
Την 28η Οκτώβρη το νησί μας εόρτασε την εθνική μας επέτειο και ως είθισται διοργανώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση. Δυστυχώς όμως η πραγματοποίηση της δεν ήταν η αναμενόμενη. Η ένωση μας θα ήθελε να θέσει τα παρακάτω ερωτήματα απευθυνόμενα σε κάθε υπεύθυνο για την έκβαση του σημερινού φιάσκου. 
1.       Ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή από την περιφέρεια στις 10:45 κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση λόγω καιρικών συνθηκών ;
2.       Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση της μισή ώρα πριν από την έναρξη της και ενώ ΔΕΝ έβρεχε;
3.       Αφού είχε παρθεί η εν λόγω απόφαση γιατί η μπάντα πήρε την θέση της και παιάνιζε εμβατήρια;
4.       Γιατί παρέλασαν τα δημοτικά και όχι τα γυμνάσια και λύκεια του τόπου μας;
Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει την χαρά, τον κόπο και την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει τα παιδιά μας, χωρίς να γνωρίζουν την ώρα της έναρξης της  κατάθεσης στεφάνου ότι η παρέλαση τελικά θα ακυρωθεί γιατί οι "συνθήκες" δεν ήταν οι κατάλληλες;
Και κύριοι, τίθεται το εξής ερώτημα. Ποιοι έπραξαν σωστότερα; 
Οι δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συνόδεψαν τους μαθητές τους και παρέλασαν κανονικά κάτω από την βροχή των χειροκροτημάτων και ουχί των καιρικών συνθηκών,  ή οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας οι οποίοι και τήρησαν την εντολή ακύρωσης της παρελάσεως και αποφάσισαν να μην συνοδέψουν τους μαθητές τους  κάτω από τις αποδοκιμασίες των κατοίκων του νησιού μας με αποτέλεσμα τα παιδιά να παρελάσουν μόνα τους και να καταχειροκροτηθούν για το θάρρος και την φιλοπατρία τους; 
Εδώ λοιπόν φαίνεται η αδυναμία οργάνωσης και τήρησης του προγράμματος καθώς και η σωστή επιλογή των αποφάσεων από τους υπεύθυνους (περιφέρεια)  για μία παρέλαση. πόσο μάλλον για πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους μαθητές και τα σχολεία!
Κύριοι της οργανωτικής επιτροπής της παρελάσεως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν λαμβάνονται έτσι αυθαίρετα , γίνεται συνάντηση όλων των φορέων που συμμετέχουν και βγαίνει μια κοινή απόφαση αποδεκτή και υποστηρικτέα από όλους.
Αυτό που έγινε σήμερα κύριοι, δεν τιμά την εθνική μας επέτειο και ελπίζουμε στον μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
         Ο Πρόεδρος της Ένωσης
          ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης