Προς την Διοικήτρια του
Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

ΑΙΤΗΣΗ

Της Ένωσης Γονέων των μαθητών Ζακύνθου με την επωνυμία «ΠΡΩΤΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» (α.κατ. Πρωτοδικείου Ζακύνθου 276/2011).

Σαν γονείς ανησυχούμε έντονα και εκφράζουμε την αγωνία μας, για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Οι δημόσιες ανακοινώσεις και καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου για το γεγονός, ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «λουκέτο» της Παιδιατρικής Κλινικής και οι συνεχείς παραιτήσεις των γιατρών της Κλινικής αυτής, έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στους γονείς, μεγάλη ανησυχία για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, που σχετίζεται άμεσα με το πολύ ευαίσθητο θέμα της νοσηλείας των παιδιών. Οι εφησυχασμοί της Διοίκησης του Νοσοκομείου και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής του νησιού, περί δήθεν διαγραφόμενης λειτουργικής κανονικότητας της παιδιατρικής κλινικής, αποδεικνύονται καθημερινά ανυπόστατοι, όταν οι γονείς προσερχόμενοι με τα άρρωστα παιδιά τους στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αντιμετωπίζουν τη στερεότυπη – και προσβλητική για τον ιατρικό πολιτισμό μας - συμβουλή «Πάρε το παιδί σου και πήγαινε στην Πάτρα.».
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που προσβάλει κάθε έννοια δεοντολογίας στο χώρο της υγείας και συνιστά πανηγυρική διάψευση του ισχυρισμού, ότι δήθεν στη Ζάκυνθο υπάρχει και λειτουργεί νοσοκομείο, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες της αδυναμίας τους ή της αδιαφορίας τους για τη συνέχιση του θλιβερού αυτού καθεστώτος.
Σας ζητάμε, ως γονείς να μας γνωρίσετε εγγράφως ποίες ενέργειες έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της παθολογίας, που μαστίζει την λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Και ειδικότερα να μας γνωρίσετε, με ποίους ιατρούς στελεχώνεται η Παιδιατρική Κλινική και κατά ποια σχέση παροχής υπηρεσιών.

Ζάκυνθος 21-1-2019
Για το αιτούν Ν.Π.Ι.Δ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης