ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Σαν γονείς και πολίτες αυτού του τόπου έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούμε με οποιοδήποτε μέσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ακόμα περισσότερο να προστατέψουμε τον τόπο μας και την υγεία υμών και τον παιδιών μας. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί που όλοι επισκέπτονται για τα καταγάλανα και καθαρά νερά του και που όλοι εμείς απολαμβάνουμε καθημερινά να διατρέχουμε κινδύνους σοβαρούς και επιζήμιους για την υγεία μας από ένα απλό μπάνιο στην θάλασσα. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2019 να ομιλούμε για προστασία των θαλασσών μας από τα λύματα εκείνων που καρπώνονται την μερίδα του λέοντος των κερδών του τουρισμού, εκείνων που έχουν ως στόχο το εύκολο και γρήγορο κέρδος, αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου αυτού που αυξάνει το εισόδημα τους. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε και δεν ζητάμε ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Εκείνο που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  όμως είναι ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. Όλοι κερδίζουμε από τον τουρισμό, κάποιοι όμως αδιαφορούν εντελώς για το συλλογικό καλό και επενδύουν μόνο στο δικό τους κέρδος με όποιο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας. Οι εικόνες ντροπής με τα επιπλέοντα λύματα των ημερόπλοιων έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας ντροπή και ανησυχία σε όλους μας. Είμαστε ένα τουριστικό νησί, του οποίου η οικονομία βασίζεται στους επισκέπτες του και παράλληλα στηρίζουμε την εθνική οικονομία αφού αποτελούμε έναν κρίκο της τριτογενούς οικονομίας της χωράς. Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και κάτοικοι αυτού του τόπου που επιθυμούμε αύριο να συνεχίσει να υπάρχει και να μην μετατραπεί σε έναν σκουπιδότοπο με απορρίμματα κάθε είδους τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα. Ανησυχούμε και τρομάζουμε για το μέλλον της Ζακύνθου και σαν γονείς που έχουμε την υποχρέωση να αφήσουμε στην νέα γενιά τον τόπο των προγονών μας, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η Ζάκυνθος. Ζούμε εδώ και δραστηριοποιούμαστε εδώ όλο τον χρόνο, δεν δρούμε ευκαιριακά και σε επίπεδο σεζόν για να κλείσουμε τα μάτια στην καταστροφή που πλησιάζει. Απαιτούμε την άμεση επέμβαση των αρμοδίων, οι οποίοι εδώ και χρονιά κωφεύουν ή αδιαφορούν για τον βιασμό της φύσης στον οποίο προβαίνουν καθημερινά ασυνείδητοι ιδιώτες, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ημερόπλοιων και όχι μόνο έτσι ώστε να σταμάτησε η ασυδοσία και να μπορούμε να ζήσουμε στο νησί μας. Δεν ανήκει ο τόπος μας στους λίγους αυτούς ασυνείδητους που επιδιώκουν μόνο τον πλουτισμό, ανήκει σε όλους και γιαυτό σας γνωστοποιούμε ότι θα είμαστε εκεί να καταγγείλουμε κάθε παράνομη ενέργεια και να σταματήσουμε όσους καταστρέφουν το περιβάλλον και δυσφημούν εμάς και το νησί μας. Είμαστε  Ζακυνθινοί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τον τόπο μας και τον τόπο των παιδιών μας.
Για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω απαιτούμε από όλους του αρμόδιους φορείς, Βουλευτής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου Δήμο Ζάκυνθου, Λιμενική Αρχή Ζάκυνθου, ΔΕΥΑΖ, ΦΟΣΔΑ κλπ. να ενεργοποιήσουν τις αρμοδιότητες τους ως εκεί που φτάνουν και να ενεργήσουν άμεσα με όλα τα νόμιμα μέτρα. Απαιτούμε την τιμωρία των υπευθύνων και να επιβληθούν πρόστιμα σοβαρά αντίστοιχα της ζημίας που προκαλούν.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                                                                                         ΤΟ ΔΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης