Το Σχολείο Ορεινής Ζώνης στο πρόγραμμα Comenius

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 1/10/2014
Τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον κάθε είδους ρατσισμό και την απόρριψη του διαφορετικού προσπαθούν να εξαλείψουν ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε δασκάλους. Λίγα σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη επιλέγονται να συμμετάσχουν, και μόνο ένα ελληνικό. Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο ορεινής ζώνης, το μόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχε στo ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius για την κοινωνική συμπερίληψη.
Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ελλάδα και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των βιωματικών εργαστηρίων της κοινωνικής συμπερίληψης, έτσι όπως τη βίωσαν οι εκπαιδευτικοί που την εφάρμοσαν.
Με το πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν να αποκλείσουν έστω και άθελά τους, από τη μαθησιακή διδασκαλία, όλες τις περιπτώσεις διαφορετικότητας, εμφυσώντας τη στάση αυτή και στους μαθητές και μελλοντικούς πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης