Εκστρατεία του IONIAN: Τα καπάκια «κουμπώνουν» το αμαξίδιο

Ηταν μη γίνει η αρχή. Τώρα που έγινε, κανείς δεν θα θελήσει να σταματήσει! Ο λόγος για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών από νερά και αναψυκτικά, με στόχο τη συγκέντρωση του αριθμού των 450.000 τεμαχίων για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Από απλό παιχνίδι…
Η ιστορία ξεκίνησε στη διάρκεια της διεξαγωγής του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Στο διασκεδαστικό και μαζί επιμορφωτικό αυτό παιχνίδι που αποτελεί τον προάγγελο του καρναβαλιού, ένας από τους αναρίθμητους γρίφους που έπρεπε να λύσουν οι διαγωνιζόμενοι, είχε τίτλο «Μην τα πετάς, φερ’ τα σε μας».
Η κάθε ομάδα που συμμετείχε έπρεπε να συγκεντρώσει 250 πλαστικά καπάκια νερού και αναψυκτικών για να κερδίσει τους πολυπόθητους βαθμούς που θα τις έφερναν πιο κοντά στη νίκη. Την ίδια στιγμή, τα καπάκια που θα συγκεντρώνονταν θα διατίθενται για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Στον Κρυμμένο Θησαυρό συγκεντρώθηκαν τελικά 60.000 καπάκια, ωστόσο για κάθε αμαξίδιο απαιτούνται 450.000. Τη λύση πρότειναν τα μέλη του Πληρώματος 34 του Πατρινού Καρναβαλιού: η συγκέντρωση των καπακιών θα συνεχιστεί, υπό την εποπτεία και επίβλεψη του Ionian Channel που συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού.
…μεγάλη καμπάνια Ετσι, ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο άτυπο αυτό παιχνίδι ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας: επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, φορείς, όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Κάθε φορά που συγκεντρώνουν μια μεγάλη ποσότητα, το Ionian είναι εκεί να τα παραλάβει και παράλληλα να αναδείξει την κοινωνική δράση των συμπολιτών μας.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης