ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ - Μπαίνουν υδρομετρητές στα σχολεία

Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος
   Συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών του νησιού έναντι της ΔΕΥΑΖ για την κατάργηση της ατέλειας στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης στα σχολεία, και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.
   Το πρωί της Πέμπτης και με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ, Φώτη Προβή, συναντήθηκε με το δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά και του εξέθεσε το αίτημα να μην καταργηθεί η ατέλεια.
   Η ΕΛΜΕΖ ζήτησε από το δήμαρχο να επέμβει και να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις σχολικές μονάδες. Ωστόσο, ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε πως δεν μπορεί να αποτρέψει την τοποθέτηση υδρομετρητών στα σχολεία, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα ξανασυζητηθεί το θέμα και πως θα αναζητηθούν τρόποι να βρεθεί μια αποδεκτή λύση.
   Η απαλλαγή όλων των δημόσιων κτιρίων από την υποχρέωση καταβολής τελών ύδρευσης και αποχέτευσης ίσχυε από το 2011, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Ακη Κοντονή υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία, ύστερα από αίτημα της ΔΕΥΑΖ, η ατέλεια καταργείται λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αφού πολλαπλασιάζεται ο αριθμός καταναλωτών που δεν είναι οικονομικά συνεπείς απέναντί της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης