ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ - Αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους πρόσφυγες

  Ημέρα τση Ζάκυθος - Συντάκτης: Βιβή Κωνσταντινίδου
   Με μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση και συμμετοχή απάντησαν οι απλοί πολίτες του νησιού στο κάλεσμα της ΕΡΤ Ζακύνθου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Ανοιχτά Σύνορα Αλληλεγγύης» στην οποία, αντί εισιτηρίου, πρόσφεραν αγαθά για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. 
   Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο πολύ πριν ξεκινήσει το μουσικό γεγονός. Το πιο συγκλονιστικό ντοκουμέντο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των Ζακυνθινών, ωστόσο, ήταν η προσφορά τους σε αγαθά. Ο όγκος των ειδών ανάγκης που συγκεντρώθηκε μέσα σε σχεδόν μιάμιση ώρα, άφησε διοργανωτές και κοινό, άφωνους!    Απόδειξη ότι, για μία ακόμη φορά, το κίνητρο για την προσέλευση του κόσμου στη συναυλία, δεν ήταν μόνο τα ονόματα των καλλιτεχνών και η δωρεάν είσοδος, αλλά η προσφορά. Και όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν από αλληλεγγύη, συμπόνια, στήριξη και ανθρωπιά.
Τεράστια συμμετοχή
   Ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου ήταν ήδη γεμάτος με σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έρχονταν συνεχώς περισσότερα. Οσοι έβαιναν από τα οχήματα και πλησίαζαν το Αμφιθέατρο του σχολείου, δεν έρχονταν με άδεια χέρια: όλοι κρατούσαν από μια σακούλα, μικρή ή μεγάλη, γεμάτη με αγαθά: παιδικές τροφές, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουτιά με γάλα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, εξάδες νερό. Αλλοι έφερναν τσάντες με μπισκότα και λιχουδιές για τα μικρά προσφυγόπουλα. Αλλοι σε μεγάλες μαύρες σακούλες παπλώματα, κουβέρτες και μαξιλάρια. Αλλοι σακίδια για τις κοπιαστικές πορείες των προσφύγων. Αλλοι, ζεστά ρούχα ή παπούτσια, για ενήλικες ή για παιδιά. Κάποιοι, κουβαλούσαν χαρτόκουτα γεμάτα γάλα εβαπορέ. 
   Η εικόνα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Περισσότερες από οκτώ γυναίκες της οργανωτικής επιτροπής υποδέχονταν ευγενέστατα το κοινό, παραλάμβαναν τις σακούλες με τα αγαθά και τα ταξινομούσαν άμεσα, σε χώρο που καταλάμβανε σημαντικό μέρος της εισόδου του Αμφιθεάτρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης