Οικόπεδο στο δήμο για ανέγερση σχολείου

Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος
Θεματική κατηγορία: Επικαιρότητα Λευκάδα Περιφέρεια
Δημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2011 - Ημέρα τση Ζάκυθος

Διαδικαστικού περιεχομένου ήταν τα δεκαέξι θέματα της ημερήσιας διάταξης της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής για πρώτη φορά στη Λευκάδα, σε αντίθεση με αυτή του Σαββάτου όπου η σημαντικότητα των θεμάτων δεν επέτρεψε παρά να συζητηθούν μόνο τέσσερα.
Στη δωρεά ενός οικοπέδου με αποκλειστικό σκοπό της ανέγερση από το Δήμο Δημοτικού Σχολείου στο χώρο αυτό και με τον όρο ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η ανέγερση του κτιρίου εντός πενταετίας το ακίνητο θα επιστρέψει αυτοδίκαια στην κυριότητα της Περιφέρειας καθώς και ότι μετά την χρήση του οικοπέδου για την ανέγερση κτιρίου ως δημοτικού σχολείου, δεν θα μεταβληθεί η χρήση του ακινήτου
προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά.
Στην εισήγησή του ανέφερε ότι η περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχει στην απόλυτη κυριότητα νομή και κατοχή της οικόπεδο εμβαδού 4.500,38 τ.μ. στην θέση Ντικόπουλου Τραγακίου, το οποίο αγοράστηκε από πιστώσεις του υπουργείου Παιδείας με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δερματούσας. Η δωρεά στο Δήμο Ζακύνθου γίνεται για την εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης