Το Δημοτικό Κάμπου γιόρτασε το βιβλίο



   Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησαν με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου και στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές της Β` Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου με τις Δασκάλες τους Φωτεινή Δούμκου και Αρετή Κωστοπούλου. Πρόκειται για ένα καινούργιο απόκτημα της πόλης μας που στήθηκε με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία από Νηπιαγωγούς και Δασκάλους.
    Εκεί οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν για την ιστορία του αλλά και το έργο του Γρ. Ξενόπουλου από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Νηπιαγωγό κ. Άντα Κατσαΐτη, είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά παιχνίδια αναπαράστασης και ανακάλυψης να έρθουν σε επαφή με το έργο και την εποχή που έζησε ο Γρ. Ξενόπουλος.
    Στη συνέχεια και με τη βοήθεια των Δασκάλων τους γνώρισαν τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, την ταξινόμηση των βιβλίων, την διαδικασία δανεισμού, έβγαλαν κάρτες αναγνώστη, αλλά και διάλεξαν βιβλία ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
    Το σπουδαιότερο δε, ήταν η υπόσχεση που έδωσαν ότι θα επισκεφτούν πάλι τη Βιβλιοθήκη στον ελεύθερό τους χρόνο. Η Ξενοπούλειος Βιβλιοθήκη πρέπει να σημειωθεί ότι διοργανώνει απογευματινές δραστηριότητες για παιδιά και είναι ανοικτή και κάποια Σαββατοκύριακα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης