Αλλάζουν όλα στην πρόσβαση σε ΑΕΙ – ΤΕΙ



    Αλαλούμ επικρατεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο θα ακολουθήσουν μαθητές προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στους μαθητές που φοιτούν σήμερα στην Γ’ Γυμνασίου, αλλά και την Α’ και Β’ Λυκείου.
    Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται και δεκάδες χιλιάδες μαθητές που έχουν σκοπό να φοιτήσουν ή φοιτούν ήδη σε Επαγγελματικά Λύκεια, καθώς το νέο Τεχνολογικό Λύκειο που είχε εξαγγείλει εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά.
    Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά στη Α’ Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας 33 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Από την άλλη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές της Α’ τάξης, οι οποίοι παρακολουθούν το μεταβατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την ερευνητική εργασία θα έχουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα και για τη Β’ Λυκείου, αφού χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα Κατευθύνσεων. Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται εβδομαδιαίως 25 ώρες.
Copy:  http://imerazante.gr/2012/04/19/45841

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης