Ο πιο γλυκός μαθητικός πάγκος


“Βγείτε από τη μιζέρια” θα μπορούσε να είναι το μότο των μαθητών του 1ου Γυμνασίου του νησιού μας αναφορικά με την πρωτοβουλία και εορταστική έμπνευση που είχαν να δώσουν ζωντάνια στον πεζόδρομο της 21ης Μαϊου.
Με αγάπη, μεράκι και διάθεση αποφάσισαν να δώσουν την δικιά τους νότα αισιοδοξίας εν μέσω εορταστικής περιόδου και έτσι το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, 300 μαθητές θα στήσουν τους πάγκους τους στην 21η Μαϊου μοιράζοντας γλυκίσματα που θα έχουν παρασκευάσει, παιχνίδια και βιβλία που βρίσκονταν ξεχασμένα στις βιβλιοθήκες τους καθώς και ημερολόγια φιλοτεχνημένα από τους ίδιους. Το περίσσευμα, δε, θα προσφερθεί ευγενικά σε ιδρύματα του νησιού μας και άπορους συμπολίτες μας.
Είναι τόσο όμορφο τούτες τις δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά στιγμές να δέχεται κάποιος μηνύματα αισιοδοξίας και εξόδου από τη μιζέρια και την κακοκεφιά από νέους ανθρώπους.
Προφανώς κουρασμένοι -όπως και εμείς- από τις δηλώσεις των εμπόρων του κέντρου της πόλης, όταν επαναλαμβάνουν με ρυθμό, ότι δεν έχει κίνηση, ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Άλλωστε για να νιώσεις Χριστούγεννα δεν χρειάζονται σμαράγδια, iphone και εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα. Χρειάζεται λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και πολλή αγάπη. Όπως είχε πει και ο Ελύτης… ο άνθρωπος για να περάσει καλά χρειάζεται λίγο ψωμί, λίγο κρασί, Χριστούγεννα και Ανάσταση. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των εορτών.

Copy: http://imerazante.gr/2012/12/18/57475

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης