Τα νήπια θα πληρώσουν πρώτα το μάρμαρο


“κ. Δήμαρχε, κινδυνεύουν και οι παιδικοί σταθμοί του νησιού μας από τη διακοπή του προγράμματος;” - “Σήμερα από αβελτηρία των υπευθύνων στο Υπουργείο και την ΚΕΔΕ κινδυνεύουμε να χάσουμε την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ. Εγώ ως δήμαρχος δεσμεύομαι ότι οι παιδικοί σταθμοί του νησιού θα συνεχίσουν να λειτουργούν με όποιο κόστος. Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία της Ζακύνθου και τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς προσχολική αγωγή”.
Αυτή είναι η διαβεβαίωση του δημάρχου Στέλιου Μποζίκη στην απόγνωση δεκάδων εργαζόμενων γονέων στο νησί μας, καθώς τα παιδιά τους κινδυνεύουν να διακόψουν τη φοίτησή τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Μια κίνηση που σίγουρα αποτελεί δίκοπο μαχαίρι δεδομένου ότι αφενός ο κ. Μποζίκης θα πρέπει να υλοποιήσει τα υποσχεμένα και αφετέρου για μια ακόμη φορά να αποδείξει ότι δεν πτοείται από τις πολιτικές της Τρόικα που επιβάλλουν περικοπές δαπανών.
Ωστόσο, η διοίκηση των παιδικών σταθμών θα πρέπει να υποβάλλει ένσταση διότι ενώ στην αρχική προκήρυξη είχε οριστεί η επίδοση ανά παιδί στα 2.900€ ακολούθως μειώθηκε στα 2.500€ με αποτέλεσμα σήμερα να πρέπει είτε να ζητηθούν αναδρομικά τροφεία, είτε να διώξουν παιδιά και εργαζομένους που σε καμιά περίπτωση δεν το επιθυμούν.

Copy: http://imerazante.gr/2012/12/18/57476

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης