Προορισμός ο Βόρειος Πόλος και το σπίτι του Άη Βασίλη


Πολλές φορές είχα σκεφτεί να στείλω και εγώ γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Ήταν άλλωστε πολλοί εκείνοι που το έκαναν γύρω μου. Ποτέ δεν το προσπάθησα, γιατί πάντα φοβόμουν την επιστροφή του γράμματος πίσω στο σπίτι… κάτι που θα σήμαινε πως ο Άγιος δεν υπάρχει και δεν λαμβάνει τις επιστολές, που με τόσο χαρά και προσμονή γράφουν τα παιδιά.
Τα τελευταία 20 χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δεχτεί περίπου 100.000 γράμματα και φέτος την πρώτη μόνο ημέρα που άρχισαν να καταφθάνουν, παρέλαβαν τον αριθμό των 7.000 και συνεχίζουν, όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα». Είναι λοιπόν τόσα πολλά τα παιδιά, που περιμένουν από τον Άγιο των δώρων και των ονείρων να κάνει πραγματικότητα τις ευχές τους. Το πιο τρυφερό κομμάτι, είναι η τοποθεσία-διεύθυνση που αναγράφουν στο μέρος του παραλήπτη: «Άγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος» ή «Άγιος Βασίλης, Καισαρεία». Δεν λείπουν όμως και οι μεγάλοι, που δε διστάζουν να ταχυδρομήσουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Σε αυτά περιέχονται συνήθως ευχές και επιθυμίες. Τα γράμματα ξεκινούν να καταφθάνουν στα ταχυδρομεία από τις 20 περίπου Δεκεμβρίου.

Copy: http://imerazante.gr/2012/12/21/57692

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης