Μαθητές και καθηγητές αντιμετωπίζονται ως αριθμοί

Δυσμενείς είναι οι εξελίξεις στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης που αφορούν τη μόρφωση της νεολαίας και το δικαίωμα για εργασία. Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της Ζακύνθου, που επηρεάζονται από το μέτρο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, που επιβάλλει η κυβέρνηση. Αυτό είναι ο λόγος που οι συνάδελφοί τους απευθύνονται σε γονείς και μαθητές σε μια περίοδο, που χωρίς σχέδιο, στοιχειώδη προγραμματισμό και αξιολόγηση μαθητές και καθηγητές αντιμετωπίζονται ως αριθμοί.
Ειδικότερα, αναφέρονται στην κατάργηση των πολυπληθέστερων ειδικοτήτων της Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκομίας, που παρείχαν εφόδια για μια γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Παράλληλα γίνεται λόγος για την απόλυση μέσω 8μηνης διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών του τομέα αυτού καθώς και την κατάργηση 50 ειδικοτήτων κυρίως εργαστηριακών ειδικοτήτων.
Αρνητικές συνέπειες
Τα αποτελέσματα των παραπάνω ενεργειών έχουν και μια σειρά αρνητικών συνεπειών, αφού έτσι αφαιρείται η δυνατότητα των μαθητών να ειδικευθούν σε τομείς και ειδικότητες της επιλογής τους. Το Σεπτέμβρη δεν θα έχουν το συγκεκριμένο τομέα στις επιλογές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ η φοίτηση στα ΙΕΚ, δεν οδηγεί σε απολυτήριο Λυκείου, ούτε επιτρέπει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επι της ουσίας αφήνει στο μέσο των σπουδών τους όσους έχουν τελειώσει την Β’ τάξη του ΕΠΑΛ και τους υπόσχεται πως θα ολοκληρώσουν τη Γ’ τάξη, προσλαμβάνοντας ως ωρομίσθιους τους μέχρι χθες μόνιμους καθηγητές τους. Παράλληλα, καταργώντας τις εργαστηριακές ειδικότητες, απογυμνώνει τα εργαστήρια από πεπειραμένους εκπαιδευτικούς, ενώ μαζί τους, απολύονται και οι σχολικοί φύλακες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης