Aδελφοποίηση μαθητών Ζακύνθου και Κέρκυρας

   Το οδοιπορικό στα βήματα του Διονυσίου Σολωμού στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν εκείνα που οδήγησαν τους μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας στο νησί της Ζακύνθου. Με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις στις αποσκευές τους από την προηγούμενη συνάντησή τους αντάλλαξαν απόψεις, και παρουσίασαν στοιχεία του πολιτισμού και της κουλτούρας μας. Κυρίως, όμως, έθεσαν τις Εκπαιδευση, βάσεις για την αδελφοποίησή τους με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου. Σε μια λαμπρή αλλά λιτή τελετή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου οι δύο διευθυντές υπέγραψαν σύμφωνο με το οποίο τα δύο σχολεία αδελφοποιούνται και στη συνέχεια αντάλλαξαν τιμητικές πλακέτες και δώρα.
   Εκπαίδευση, μουσική, χορός και τραγούδι είναι στοιχεία που συνδέουν άρρηκτα για αιώνες τα νησιά του Ιονίου. Την παράδοση αυτή έχουν αναλάβει την υποχρέωση να συνεχίσουν οι νέες γενιές των Επτανήσιων μαθητών που φαίνεται ότι τα πηγαίνουν θαυμάσια.
   Η πολιτιστική αυτή επίσκεψη έφερε σ’ επαφή ένα άλλο νησί των Επτανήσων με την Ζάκυνθο και συνεχίζει μια προσπάθεια, την οποία τόλμησε να ξεκινήσει εδώ και αιώνες η θάλασσα του Ιονίου ενώνοντας την με την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης