Ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό

   Το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού δε σταματά να απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλα τα επίπεδα. Συνεχείς είναι οι ενημερωτικές συναντήσεις και Ημερίδες που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος.
   Τον εντοπίζουμε, τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Ημερίδας για το σχολικό εκφοβισμό που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο με εισηγητές επιστήμονες εκπαιδευτικούς, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
   Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και πρόληψης εξαρτήσεων η Στοργή που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Σύλλογος Νηπιαγωγών και Δασκάλων, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ενωση Γονέων των Μαθητών του νησιού.
   Μετά από μια σειρά θλιβερών και τραγικών περιστατικών, μαθητές, εκπαιδευτικοί και κυρίως γονείς έχουν αφυπνιστεί και συνεργάζονται σε μια προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης, αποφυγής των υπερβολών και της παραπληροφόρησης αλλά κυρίως για να ενημερωθούν όλοι σωστά και αντικειμενικά.
   Όπως όλοι παραδέχονται, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω, ακόμη και στις έρευνες για την καταγραφή του φαινομένου, ωστόσο τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Και αυτά είναι να σπάσει ο θύτη της σιωπή του και να αντιδράσουν οι συμμαθητές και οι καθηγητές του.
   Στην Ημερίδα προβλήθηκαν και βίντεο, με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους διαχείρισής του, το οποίο ετοίμασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί 3 δημοτικών σχολείων της Ζακύνθου. Παράλληλα παρουσιάστηκε και ένα δεύτερο βίντεο για το cyberbulling, δηλαδή το διαδικτυακό εκφοβισμό, μια νέα κατάσταση που κρύβει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους και εντοπίζεται ακόμη πιο δύσκολα.
Την Ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης