Τεχνικό συνεργείο του Δήμου από τον Αύγουστο συντηρεί όλα τα σχολεία

Δημοσίευση: ermisnews.gr
    Τις εργασίες που έχουν γίνει και αυτές που υπολείπονται στα σχολεία του νομού με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά κάνει γνωστές ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κόκλας ο οποίος σημειώνει πως το ειδικό τεχνικό συνεργείο του Δήμου δουλεύει συστηματικά από τις αρχές Αυγούστου και μάλιστα με πολύ λίγα χρήματα.
    Η αναλυτική ανακοίνωση του κ. Κόκλα αναφέρει τα εξής:
Με την ευκαιρία της  έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά  με υγεία, περισσότερη σοφία και γνώση.
     Η παιδεία ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητες του ανθρώπου μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
     Δυστυχώς για ακόμα μία χρονιά οι ελλείψεις σε  διδακτικό προσωπικό είναι μεγάλες με  αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων.
    Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ΄ όλα  το Δήμαρχο Ζακύνθου καθώς έκανε πράξη την δέσμευση που είχε δώσει  σχετικά με την δημιουργία  τεχνικού συνεργείου του Δήμου από πεντάσημη εργασία οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με την συντήρηση των σχολικών κτιρίων .
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τις Αρχές του Αυγούστου όπου και ξεκίνησε να λειτουργεί το συνεργείο να πραγματοποιηθούν διαφόρων ειδών παρεμβάσεις στα σχολεία της Ζακύνθου:
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου
• Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου ΔΕΡΜΑΤΟΥΣΑΣ
• Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
• Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ
• Νηπιαγωγείο Αργασίου
• 1ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου
• Νηπιαγωγείο Ρομιρίου
• 2ο & 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου
• Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου
και  προγραμματίζονται  όπου απαιτούνται παρεμβάσεις  και σε άλλα σχολικά κτίρια.
    Ο καθαρισμός των εξωτερικών χώρων  των σχολείων έχει πραγματοποιηθεί κατά 80% και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι εργασίες συντήρησης έγιναν με ελάχιστο κόστος μιας και οι δυνατότητες του Δήμου είναι περιορισμένες λόγω των οικονομικών προβλημάτων του παρελθόντος καθώς και της δεινής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα από τις συνεχιζόμενες  εκλογικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το κράτος να μην δίνει τους απαιτούμενους φόρους  στην Αυτοδιοίκηση.
    Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, τους Δ/ντές των σχολείων, το τεχνικό συνεργείο του Δήμου καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την άριστη συνεργασία  που έχουμε μέχρι τώρα.
Συγκεκριμένα τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων  που πολλές φορές από το υστέρημά τους  βοηθούν στις παρεμβάσεις που γίνονται αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι  της δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε .
    Τέλος να τονίσω πως τα σχολικά κτίρια της Ζακύνθου στην πλειοψηφία τους είναι παλιά κτίσματα, κοκοσυντηρημένα.
    Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα δυνατόν προβλήματα.
θα είμαστε δίπλα στους γονείς και στους μαθητές κάνοντας δράσεις που αφορούν την Ανακύκλωση καθώς και Σεμινάρια ενημερωτικού χαρακτήρα  προς τους γονείς και τους μαθητές.
    Όλοι μας, δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ΄ αυτή την προσπάθεια των μαθητών μας, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.
    Είναι σίγουρο ότι εμείς ως Δήμος θα συνεχίσουμε όπως κάναμε και μέχρι τώρα να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθάμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Εύχομαι λοιπόν δύναμη σε όλους μας και καλή χρονιά.  
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης