Από δασκάλους και γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία

   Με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενό της, Βαγγέλη Αγγελούση, απάντησαν εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων για τα κενά διδασκόντων στο νησί.
   Η συμμετοχή πάντως ήταν ιδιαίτερη μικρή και η μόνη αξιοσημείωτη παρουσία εκπροσώπων γονέων ήταν από τα Γερακαρία.
   Η αντιπροσωπεία γονιών και εκπαιδευτικών, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Αγγελούση και έλαβε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή και την πιθανή εξέλιξή της.
   Όπως είναι γνωστό, οι κενές θέσεις στα Δημοτικά σχολεία του νησιού φτάνουν τις 72 και στα Νηπιαγωγεία τις 22, ενώ με τους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών διδασκόντων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, καλύφθηκαν μόλις 35 θέσεις στα Δημοτικά και 11 στα Νηπιαγωγεία.
   Για «σταδιακή αλλά βέβαιη αποκατάσταση» έκανε λόγο ο κ. Αγγελούσης, ο οποίος εξήγησε πως, από τη στιγμή που έχει εκκινήσει η διαδικασία πλήρωσης των κενών, δεν θα σταματήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις. «Η αποκατάσταση μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά δεν σταματά και θα συνεχιστεί», λέει συγκεκριμένα ο προϊστάμενος. «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει δάσκαλος σε όλα τα τμήματα όλων των σχολικών τάξεων των Δημοτικών του νησιού, σε σωστή αναλογία μαθητών-δασκάλων.
   Οτιδήποτε άλλο, είναι ημίμετρο», διευκρινίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης