ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σύμπραξη Ένωσης Γονέων και Συλλόγου Μηχανικών Ζακύνθου για τα σχολικά κτίρια




 Ζάκυνθος, 12-3-2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμπραξη Ένωσης Γονέων και Συλλόγου Μηχανικών Ζακύνθου 

για τα σχολικά κτίρια

Η κατάσταση των σχολικών κτιριακών υποδομών στο νησί μας κρίνεται άκρως προβληματική. Παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα συντήρησης, κρίσιμες λειτουργικές αδυναμίες, διαχρονική απουσία σχεδιασμού για παρεμβάσεις μείζονος κλίμακας στα υπάρχοντα κτίρια, αλλά και για νέες άκρως αναγκαίες κτιριακές υποδομές.

Οι παρεμβάσεις μείζονος κλίμακας, που θα μπορούσαν να δώσουν παράταση ζωής και αναβάθμιση λειτουργικότητας στα υπάρχοντα σχολεία μας και γι’ αυτό θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα για την εκάστοτε δημοτική αρχή, απαιτούν κατάλληλη ακολουθία ενεργειών, αρχής γενομένης από την διαπίστωση των κτιριακών αναγκών και των συγκεκριμένων σοβαρών προβλημάτων κάθε σχολείου, ώστε να ακολουθήσει η εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών, η αναζήτηση σχετικής χρηματοδότησης, και τέλος η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων. 

Επειδή ήδη τα σχολεία μας έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση, η Ένωση Γονέων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συνεισφέρει εμπράκτως στην εκκίνηση της διαδικασίας αυτής. Συμπράττει με το Σύλλογο Μηχανικών Ζακύνθου ώστε, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και τις διευθύνσεις των σχολείων, το επόμενο χρονικό διάστημα, μικτά κλιμάκια μηχανικών να επισκεφτούν τα σχολεία της Ζακύνθου, με σκοπό να διαπιστώσουν συγκεκριμένα προβλήματα και να επισημάνουν το είδος των παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας που απαιτούνται σε κάθε υποδομή, προτείνοντας προς τον αρμόδιο Δήμο Ζακύνθου την εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών και τη δρομολόγηση προγράμματος παρεμβάσεων. 

Με την ελπίδα πως θα δούμε επιτέλους να δρομολογείται η ουσιαστική βελτίωση των σχολικών υποδομών μας. 

Με την ελπίδα πως τα παιδιά μας θα φιλοξενούνται σε αξιοπρεπή, λειτουργικά και κυρίως ασφαλή σχολεία! 

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης