Κόντρα στη σαπίλα που γεννά τέρατα, αντιπαραθέτουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον αγώνα.

   


Ζάκυνθος, 19-3-2024

To ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του για την εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού. Μας προκαλεί αποτροπιασμό η προσπάθεια να προβληθεί ως συναινετικός ο βιασμός και η μαστροπεία σε βάρος ενός μικρού παιδιού, η προσπάθεια να γίνει αποδεκτό ότι όλα πουλιούνται, όλα αγοράζονται, ακόμα και το ανθρώπινο σώμα. Στο μεταξύ, με φρίκη παρακολουθούμε παρόμοια περιστατικά - και σε τοπικό επίπεδο - όλο και συχνότερα. Απ’ την άλλη, υπέρμετρη είναι η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές για τα παιδιά μας, όταν αυτά δήθεν «απειλούνται» από τις μεγαλειώδεις σε όλη τη χώρα μαθητικές κινητοποιήσεις για τις άθλιες σχολικές υποδομές, τα δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε και σπεύδουν να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία μαθητών και μελών 15μελών που συμμετέχουν σ’ αυτές. 

Ως γονείς δεν δεχόμαστε την φρίκη δίχως τέλος με θύματα τα παιδιά. Απαιτούμε το κράτος και οι δικαστικές αρχές να προστατεύουν τα παιδιά μας και να περιφρουρούν τα δικαιώματά τους. Το δικαίωμά τους στη ζωή, στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια, στην μόρφωση, στην υγεία. 

Κόντρα στη σαπίλα που γεννά τέρατα, κόντρα σ’ αυτό το βούρκο που θέλουνε να μας βυθίσουν, αντιπαραθέτουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον αγώνα. 

·         ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στο έγκλημα. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού.

·         Καμία ολιγωρία και επιείκεια σε οποιαδήποτε εγκλήματα με θύματα ανήλικα παιδιά.

·         Άμεση δίωξη των δραστών σε συνδυασμό με άμεση και αποτελεσματική παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα, σε εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ενδοοικογενειακής βίας.

 

Διεκδικούμε μέτρα που δεν θα αφήνουν κανένα παιδί απροστάτευτο :

·         Πλήρη στελέχωση όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.

·         Πλήρη στελέχωση των σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς  έτσι ώστε να χτίζεται σταθερά η παιδαγωγική σχέση μαθητή - εκπαιδευτικού.

·         Εκπαιδευτικά προγράμματα και σχέδια δράσης που να στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κάθε μορφής βίας κατά των ανηλίκων.

·         Στήριξη και περαιτέρω στελέχωση με μόνιμο προσωπικό κάθε είδους δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, για την στήριξη των οικογενειών του νησιού και την πρόληψη των φαινομένων βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, σύμφωνα ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας.

·         Μέτρα στήριξης, οικονομικά, κοινωνικά των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών.

 

Παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ τα αιτήματά μας για :

·         Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία.

·         Πλέγμα ουσιαστικών μέτρων σε επίπεδο Δήμου για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, δημιουργία υποδομών πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης, δημοτικών πάρκων, χώρων άθλησης, παιδικών χαρών, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων κ.ά., δημιουργία δημοτικής δομής στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά..

 

To ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης