Για το δελτίο τύπου - απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ζακύνθου

                

Ζάκυνθος, 29-3-2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το δελτίο τύπου - απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ζακύνθου

 

Κατανοούμε ότι είναι ακατανίκητη η ανάγκη κάποιων για δημοσιότητα, αλλά ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

 

Καταρχάς, υπενθυμίζουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ζακύνθου, αλλά και στην κοινωνία της Ζακύνθου, ότι ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου αυτού και δεν εκφράσαμε ΚΑΜΙΑ θέση ενώπιον της, παρ’ ότι το επιδιώξαμε, γιατί ο Πρόεδρος αυτού κ. Νικόλαος Βαρδακαστάνης και το μέλος του ΔΣ αυτού κ. Νικόλαος Τσίπηρας εμπόδισαν την είσοδο των εκπροσώπων μας στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης, με τραμπούκικο και χυδαίο τρόπο. Εξαιτίας της συμπεριφοράς των δύο αυτών προσώπων (και μόνο αυτών...),  και παρ’ όλο που μόνο η Γενική Συνέλευση είχε την εξουσία να αποφασίσει για την παρουσία μας εκεί, επιλέξαμε να
μην επιμείνουμε, από σεβασμό στους γονείς και τα μέλη του Συλλόγου που είχαν προσέλθει για συγκεκριμένο σκοπό.

 

Με το Δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε στα Μέσα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Συλλόγου, ενημερώνουν όλη την Ζακυνθινή κοινωνία, ότι με πρόσχημα τα γεγονότα αυτά, τα οποία επαναφέρουν ενάμιση μήνα μετά, διαστρεβλωμένα κατά πώς συμφέρει, αποφάσισαν την «αναστολή» της συμμετοχής του Συλλόγου από τις διαδικασίες της Ένωσης. Και μάλιστα, ότι την απόφαση αυτή έλαβαν ερήμην της Γενικής τους Συνέλευσης και των λοιπών Εκπροσώπων στην Ένωση ! Εκτός από βραβείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αξίζουν, αλήθεια, και βραβείο … ευρεσιτεχνίας για την πρωτοποριακή αυτή εφεύρεση !

 

Κι αυτό, γιατί κάθε Σύλλογος Γονέων - μέλος της οικείας Ένωσης εκπροσωπείται σ’ αυτήν, όχι μέσω του Διοικητικού του Συμβουλίου, αλλά μέσω των Εκπροσώπων του. Οι Εκπρόσωποι ενός Συλλόγου στην Ένωση εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση κατά τις Αρχαιρεσίες και δεν είναι απαραίτητα και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι Εκπρόσωποι του Συλλόγου αυτού στην Ένωση έχουν, ΙΣΟΤΙΜΑ, όλα τα δικαιώματα των Εκπροσώπων της Ένωσης, όπως αυτά ορίζονται στο Καταστατικό της (δικαίωμα συμμετοχής σε ΓΣ, δικαίωμα ψήφου, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι κλπ). Επισημαίνεται επίσης, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να αποφασίζει εάν και πότε θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι Εκπρόσωποι του Συλλόγου στις διαδικασίες της Ένωσης. Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσής μας, η διαγραφή ενός Συλλόγου από αυτήν γίνεται μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ή σε άλλες ειδικές περιπτώσεις που ορίζονται ρητά, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Έτσι, όσο δεν γίνεται τέτοια διαδικασία και ένας Σύλλογος παραμένει μέλος της Ένωσης Γονέων, το Διοικητικό του Συμβούλιο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να τακτοποιεί τις ταμειακές υποχρεώσεις προς την Ένωση και να χορηγεί τα νομιμοποιητικά έγγραφα που ορίζει το Καταστατικό της. Διαφορετικά, παρεμποδίζει την άσκηση των δικαιωμάτων των εκλεγμένων Εκπροσώπων και άρα παραβιάζει τις αποφάσεις της Γενικής του Συνέλευσης.

 

Για άλλη μια φορά, το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Συλλόγου Γονέων, με την απόφασή του αυτή, υποκαθιστά, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ, και απαξιώνει την Γενική Συνέλευση ως ανώτατο και ΚΥΡΙΑΡΧΟ όργανο και δείχνει πόσο υπολογίζει τα μέλη του...

 

Είναι κατανοητό, ότι όλοι αυτοί που είχαν μετατρέψει την Ένωση Γονέων σε γλάστρα βουλευτών,  δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων και απαξίωναν τις συλλογικές διαδικασίες, ενοχλούνται από τη δράση της τους τελευταίους μήνες. Ενοχλεί τα κόμματά τους ότι η Ένωση έχει πάψει πλέον να είναι το φόντο των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων, αλλά λειτουργεί διεκδικητικά, αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας και των τοπικών Αρχών, για μια σειρά από ζητήματα που καίνε και απασχολούν τους γονείς της Ζακύνθου, όπως για τις επικίνδυνες συνθήκες στα σχολικά κτίρια του νησιού ή για τα κοινωνικά αίτια των αυξανόμενων φαινομένων σχολικής βίας. Ενοχλεί επίσης, ότι οι δράσεις της Ένωσης, τις οποίες έχουν αγκαλιάσει μαζικά οι γονείς της Ζακύνθου και οι Σύλλογοι, αφού πρόσφατα έχουν γίνει και αρκετές νέες εγγραφές μελών, αναβαθμίζουν τον ρόλο και την παρουσία του γονεϊκού κινήματος στην τοπική κοινωνία και έχουν δώσει ανάταση στους Συλλόγους Γονέων. Τους ενημερώνουμε ότι η εποχή που η Ένωση Γονέων ήταν ο κλακαδόρος που χειροκροτούσε ανύπαρκτες παρεμβάσεις στα σχολεία και φρόντιζε να εξουδετερώνει τις αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου, θα επιδιώξει την μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Συλλόγων Γονέων και συνολικά του γονεϊκού κινήματος του νησιού και θα συνεχίσει, πάντα με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και τα μέλη της, να υπερασπίζεται το δικαίωμα των μαθητών της Ζακύνθου στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, στη μόρφωση, στη ζωή.

 

To ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης