ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Τρίτη 25/6 ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Ζακύνθου

 


Ζάκυνθος, 15/6/2024

 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS !

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ !

Γονείς - εκπαιδευτικοί - μαθητές ενώνουμε τη φωνή μας !

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τρίτη 25/6 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Ζακύνθου


Οι γονείς δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας ! Δεν αποδεχόμαστε να θέτουμε σε κίνδυνο τα παιδιά μας καθημερινά λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ούτε λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Έχουμε μπουχτίσει από δικαιολογίες, υποσχέσεις και ημίμετρα !

Οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση των σχολικών κτιρίων του νησιού μας βαρύνουν διαχρονικά όλες τις Κυβερνήσεις και τις Τοπικές Αρχές των τελευταίων ετών και το πολιτικό τους προσωπικό. Οι ίδιοι οφείλουν να δώσουν λύσεις. 

Δεν θα επιτρέψουμε την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ των προβλημάτων των σχολείων που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά μας! Είναι νωπές ακόμα οι ράγες των τρένων… 

Απαιτούμε εδώ και τώρα την ΑΛΗΘΕΙΑ για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις.

Απαιτούμε :

 

·        Να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου, αποτελούμενο από ειδικό επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αρμόδιο για τον τακτικό έλεγχο, τις αναγκαίες επισκευές και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

·        Να υπάρξει μέριμνα για την τήρηση ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε να υπάρχει έλεγχος ανά πάσα στιγμή πότε και ποιος ενήργησε οποιαδήποτε εργασία στο κάθε σχολείο.

·        Μέχρι 31/8/2024, να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των σχολείων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να κοινοποιηθούν προς την Ένωση Γονέων έγγραφες και ενυπόγραφες ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ (κτιριακών υποδομών, πυρασφάλειας, ασφάλειας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων), για ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

·        Μέχρι 31/8/2024, να ολοκληρωθούν όλες οι επείγουσες και αναγκαίες επισκευές, προσθήκες ή παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου μας.

·        Να ΑΡΘΟΥΝ ρητά οι αβάσιμες απαγορεύσεις εισόδου τεχνικών συμβούλων των γονέων και των διευθυντών στα σχολεία για απλό οπτικό έλεγχο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Δήμου, που έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ως προς τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους και να ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ στο εξής είτε άμεσα είτε έμμεσα η με οποιονδήποτε τρόπο καταγραφή προβλημάτων των σχολείων εκ μέρους των γονέων ή των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από τους όποιους ελέγχους και εργασίες πραγματοποιούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

·        ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ουσιαστική μέριμνα για τη σχολική στέγη στη Ζάκυνθο, ελέγχους κτιρίων - ανακαινίσεις – προσθήκες – ανέγερση νέων μονάδων.

Για όλα αυτά, γονείς – εκπαιδευτικοί – μαθητές ενώνουμε τη φωνή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την Τρίτη 25/6/2024 και ώρα 11 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου.

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ των σοβαρών προβλημάτων που εγκυμονούν ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Το ΔΣ της 1ης Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

Για την Σύσκεψη του Τμήματος Παιδείας της 7/6/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών