127 φοιτητές θα υποδεχτεί το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

ΤΕΙ Ζακύνθου
Τον αριθμό των 127 φοιτητών θα υποδεχτεί το νέο ακαδημαϊκό έτος το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  στη Ζάκυνθο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά τα Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων φέτος δέχτηκαν 200 φοιτητές λιγότερους σε σχέση με πέρυσι. Στην εξέλιξη αυτή οδήγησε η μη εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στην Κεφαλονιά, το  οποίο ως γνωστόν θα λειτουργήσει  μέχρι το 2018, μέχρι δηλαδή να αποφοιτήσουν οι σημερινοί σπουδαστές. Το συγκεκριμένο τμήμα  πέρυσι  είχε 222 εισακτέους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, πέρυσι οι φοιτητές στα τμήματα του ΤΕΙ ήταν 813, ενώ φέτος είναι 613.

Θυμίζουμε πως σε ότι αφορά το Τμήμα της Ζακύνθου , σε αντίθεση με την  τάση που επικράτησε στην πλειοψηφία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, σημειώθηκε αύξηση της βάσης εισαγωγής.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αριθμό των εισακτέων, ενώ  για την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για δραματική μείωση των νεοεισακτέων, σχολίασε πως οι απόψεις είναι σεβαστές ωστόσο η διατήρηση του ιδρύματος μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη.

«Από την πλευρά μας φροντίζουμε ώστε το ίδρυμα να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα από την λαίλαπα του Σχεδίου Αθηνά και παρά τα όσα μεσολάβησαν από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Μάη, έχουμε τον ίδιο αριθμό φοιτητών σε σχέση με πέρυσι» σχολίασε ο κ. Δραγώνας.

Αναφερόμενος στην γενικότερη εικόνα που διαμορφώθηκε με τις βάσεις εισαγωγής, ο κ. Δραγώνας δήλωσε:

«Από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών προκύπτουν δύο βασικές αρχές. Η 1η αφορά την εντυπωσιακή πτώση των βάσεων κυρίως στις σχολές θετικών επιστημών όπως είναι οι πολυτεχνικές και οι οικονομικές, Αυτό συμπαρασύρει και τις δικές μας σχολές στο ΤΕΙ. Η 2η παρατήρηση αφορά το γεγονός ότι οι προτιμήσεις των φοιτητών ήταν σε σχολές που κατά τεκμήριο δίνουν σαφείς επαγγελματικές διεξόδους, όπως είναι οι στρατιωτικές. Σε ότι αφορά το ίδρυμά μας, καλύψαμε ικανοποιητικά τις θέσεις των εισακτέων σε όλα τα τμήματα».

Πιο συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά ο αριθμός των εισακτέων είναι 268, εκ των οποίων οι 147 θα φοιτήσουν στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και 121 στο Τμήμα  Τεχνολογίας Ήχου και Εικόνας στο Ληξούρι. Στην Λευκάδα, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων οι εισακτέοι είναι 218 και στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο, όπως προαναφέρθηκε 127.

Ο κ. Δραγώνας ευχήθηκε στους νέους φοιτητές καλές και επιτυχημένες σπουδές, επισημαίνοντας πως στόχος της διοικούσας επιτροπής είναι να διευκολύνει τη διαβίωση τους στα νησιά.

Ειδικά δε για τους φοιτητές της Ζακύνθου, σημείωσε πως για το νέο ακαδημαϊκό έτος θα διατηρηθεί η δωρεάν σίτιση και η μεταφορά τους, ενώ παραμένει ο στόχος για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας στο νησί, με βάση την μελέτη που ήδη υπάρχει και έχει παραχωρηθεί από τη Μητρόπολη.
Copy: http://ermisnews.gr/127-foitites-ypodextei-tmima-texnologias-periballontos/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης