ΣΤΟ 2ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ η κατάληψη λήγει σήμερα

“Ευχαριστώ τους μαθητές για το γόνιμο διάλογο που είχαμε, μέσα από τον οποίο δεσμεύθηκαν ότι από τη Δευτέρα θα λήξει η κατάληψη”!
Με αυτή την τοποθέτηση ξεκίνησε ο διάλογος που αναπτύξαμε με το δήμαρχο του νησιού, μόλις βγήκε από το 2ο Σχολικό Συγκρότημα της πόλης μας.
Ο κ. Μποζίκης μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων τους, αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί τους. Τους εξήγησε πως με αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα επιπλέον στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών τους για δημόσια δωρεάν παιδεία. Αντίθετα εγκυμονούν κίνδυνοι για φθορές από εξωσχολικά στοιχεία.
Μέσα από το διάλογο εξασφαλίστηκε ότι από σήμερα το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά ενώ οι ίδιοι οι μαθητές του θα το περιφρουρούν για τυχόν βανδαλισμούς.
Η συνάντηση
Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Ακτύπη επισκέφθηκε το 2ο και 3ο Γυμνάσιο και είχε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τους λόγους που το σχολικό συγκρότημα είναι σε κατάληψη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κοπανάς, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πόθος και εκπρόσωποι των γονέων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης