Σε διαδικασία μεταστέγασης το 4ο Νηπιαγωγείο

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 28/2/2014 Βασίλης Μούτσιος
Σε διαδικασία μεταστέγασης βρίσκεται το 4ο Νηπιαγωγείο μετά τις έντονες αντιδράσεις και πιέσεις των γονέων προς το δήμο με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς. Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συγκληθεί η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Κτηρίων στην οποία συμμετέχει και Μηχανικός από τον ΟΣΚ. Σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών που θέλουν να ενοικιάσουν το ακίνητό τους για τη στέγαση των νηπίων είναι μεγάλος καθώς ξεπερνά τον αριθμό των εννέα κτηρίων.
 
Το χρονικό
Κατ΄ επανάληψη οι γονείς και οι κηδεμόνες με έγγραφό τους προς όλους τους αρμόδιους Φορείς και τον Εισαγγελέα θέτουν τα προβλήματα που υπάρχουν και ζητούν να δοθεί λύση.
Πολλές φορές με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παύλος Αγγελής έχει αναφερθεί στα προβλήματα σημειώνοντας ότι “έχουμε στείλει τόσο εμείς, όσο και οι κατά καιρούς διευθύντριες, επιστολές με τις οποίες επισημαίνουμε τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη τη μετεγκατάσταση του σχολείου. Ακατάλληλο έχει κριθεί και από το πόρισμα της επιτροπής των ειδικών που το έλεγξαν το 2010. Η εκεί παραμονή του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια των νηπίων, σε μια ηλικία, που είναι καθοριστική για την περαιτέρω ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή τους”.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης