Οι μετακινήσεις των μαθητών θα γίνονται με έξοδα της Περιφέρειας

 Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 19/3/2014
 
Και τη νέα μαθητική χρονιά (2014-2015) η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με έξοδα της Περιφέρειας, αφού στο πρόσφατο Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων πέρασε η έγκριση για δημόσιο διαγωνισμό. Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, το ποσό για τη μεταφορά των μαθητών ανέρχεται στο 1.090.000€ το οποίο είναι πολύ λιγότερο σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς.
«Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η έγκριση προκειμένου να δοθεί η εντολή να γίνει δημόσιος-διεθνής διαγωνισμός για τις μεταφορές των μαθητών για τα έτη 2014-2015. Πράγματι, μία αρμοδιότητα που από τον Καλλικράτη έπρεπε να είναι στους Δήμους (οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν), με ειδική διάταξη από πέρυσι εκτελούμε εμείς τα δρομολόγια των μαθητών.
Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, το ποσό για τη μεταφορά των μαθητών είναι 1.090.000€ το οποίο είναι πολύ λιγότερο σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια. Καθημερινά στο δρόμο θα είναι ένας στόλος 45 με 50 αυτοκίνητα, προκειμένου να καλύψουμε το όποιο αίτημα μας έχει έρθει από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο διαγωνισμός θα βγει σε περίπου 45 ημέρες. Το μόνο καινούργιο που μπαίνει αυτή τη φορά είναι ότι ένας θα είναι ο ανάδοχος και σίγουρα δεν θα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει καθημερινά 50 αυτοκίνητα, οπότε θα πρέπει να συμπράξει ή να συνεργαστεί με μεμονωμένα πρόσωπα ή με κάποιες εταιρείες. Δεν είναι πολυτέλεια αυτό που γίνεται με τη μεταφορά των μαθητών. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να δώσει το κράτος. Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι φθορές, τα πετρέλαια, ασφάλειες, οδηγοί, συνοδηγοί, κ.α.».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης