ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ "Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"

Εμφάνιση POL_0239_1_1.JPG
Μετά την τεράστια ανταπόκριση της περσινής χρονιάς συνεχίζεται και φέτος η δημοφιλής και επίκαιρη παράσταση  «Η φάρμα του διαδικτύου» για παιδιά από 4-12 ετών. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
& Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης
Saferinternet.gr και του Γιώργου Κορμά – Υπεύθυνο Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Η παράσταση στον ένα μόλις χρόνο ύπαρξής της αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης σε Αθήνα, Πειραιά (Βεάκειο)  και  10 Ελληνικές πόλεις (Καλαμάτα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Βέροια, κά) σε συνεργασία με:
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου: Saferinternet.gr
Την Google Ελλάδος 
ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ   ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Σε όλες τις πόλεις που ταξίδεψε αγκαλιάστηκε θερμά από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις και δράσεις ανάλογες με το θέμα του έργου.
Μέσα από χιουμοριστικές και ταυτόχρονα συγκινητικές ιστορίες που διαδραματίζονται σε μία φάρμα τα παιδιά εντυπωσιάζονται με την ευφάνταστη και πρωτότυπη χρήση των σκηνικών αντικειμένων. Διασκεδάζουν με την
καρδιά τους με τα ρυθμικά τραγούδια και τα χορευτικά. Ταυτίζονται με τους ήρωες της φάρμας που πέφτουν σε διαδικτυακές παγίδες. Όμως, στο τέλος αφυπνίζονται και οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν περιστατικά όπως:
ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους        
αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων
συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο
δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών
ρατσισμός στο διαδίκτυο
αξιοπιστία διαδικτυακής πληροφορίας
Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά!
 
Καθημερινά δίνονται παραστάσεις σε σχολεία κατόπιν συνεννόησης
 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
Άννα Πορφύρη, Τηλ. 2102585170 / 6972893121 
 Σοφία Τσινάρη , Τηλ. 2106454094 / 6945038279 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης