Τα σχολεία μας στο έλεος των μνημονίων

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 2/3/2015
   Σε πλήρες αδιέξοδο κατέληξε η συζήτηση μεταξύ εκπρόσωπων της ΕΛΜΕ Ζακύνθου και δημάρχου με θέμα τα τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.
   Τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συνέταξαν πρόσφατα αναλυτικούς καταλόγους, ανά σχολείο, στους οποίους αναφέρονται σε μικρά και μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις που καθιστούν υποβαθμισμένη και ελαττωματική την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ πολύ συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κι την ίδια τη ζωή μαθητών και καθηγητών. Με αυτές τις λίστες ανά χείρας εκπαιδευτικοί και γονείς έφτασαν στο δημαρχείο, στα πλαίσια της συλλογικής κινητοποίησής τους, μόνο και μόνο για να ακούσουν την ξεκάθαρη δήλωση του Π. Κολοκοτσά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», επομένως κάθε απαίτηση είναι σεβαστή και γνωστή στις δημοτικές αρχές, πλην όμως καμία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αφού το ταμείο είναι μείον.
   Ετσι, στην πραγματικότητα η συζήτηση έπεσε απλώς στο κενό, αφού ο δήμαρχος ανέλυσε για πολλοστή φορά τα χρέη του Δήμου (τα οποία δεν σχετίζονται με την παιδεία) και, ουσιαστικά, απέκλεισε κάθε διάλογο με τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών να αποτελούν απλώς φωνές βοώντων εν τη ερήμω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης