Σχολικός Εκφοβισμός: Δράσεις με πολλούς αποδέκτες

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος
   Η Παρασκευή 6 Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού, αλλιώς bulling. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι διαχρονικό, πλήττει κάθε τα σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Στη χώρα μας, μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν γνωρίζαμε καν τη φράση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κρούσματα. Απλώς τα στόματα έμεναν ερμητικά κλειστά.
   Αυτό τείνει να αλλάξει. Το ίδιο το φαινόμενο δεν φαίνεται να εκλείπει, ωστόσο με την ανοιχτή και θαρρετή αντιμετώπιση μπορεί να μειωθεί σημαντικά και σίγουρα να μην αποτελεί πηγή τραυματικών εμπειριών για τους μαθητές. Με αυτό το σύνθημα διοργανώθηκαν στα σχολεία όλης της ώρας πολλές και ποικίλες δράσεις, με σκοπό την αφύπνιση των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο του εκφοβισμού, είτε ως θύματα είτε ως μάρτυρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης