Ήρθαν τα χρήματα για τις μαθητικές μεταφορές


Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος
Παρηγοριά στον άρρωστο, και στην προκειμένη στους λεωφορειούχους που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της μεταφοράς των μαθητών, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτοντας το ποσό των 18.000.000 ευρώ από τον λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2014-2015.
Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλεται ποσό 688.700 ευρώ που κατανέμεται στις περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου 118.000€, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης 175.000€, Λευκάδας 50.900€ και Κέρκυρας 344.800€.
Κατ΄ επανάληψη έχει επισημανθεί προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι η ροή της χρηματοδότησης για τις σχολικές μεταφορές πρέπει να γίνεται τακτικά και χωρίς επιπλέον χρονικές αποκλίσεις, καθώς τα όρια ανοχής και αντοχής από μεταφορείς, γονείς και μαθητές, έχουν ξεπεραστεί.
Άλλωστε, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει κατά πολύ στο πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων με τις μειώσεις λειτουργικών δαπανών και τις δραματικές μειώσεις των Κ.Α.Π.. Το γεγονός ότι εξοφλούνται οι υποχρεώσεις για την χρονιά που μας πέρασε σηματοδοτεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν περεταίρω προβλήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης