Στην ουρά 180 παιδιά για να αξιολογηθούν μέσω του ΚΕΔΔΥ

 
mathites
   Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά οι γονείς και οι κηδεμόνες ατόμων που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση μέσω του ΚΕΔΔΥ, αφού άλυτο επι της ουσίας εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο νησί μας.
   Παρότι τη φετινή σχολική χρονιά έστω και καθυστερημένα τοποθετήθηκαν 2 ψυχολόγοι και 1 κοινωνικός λειτουργός προσωπικό, διάφορα γεγονότα όπως άδεια λοχείας, άρνηση αποδοχής τοποθέτησης κ.α. είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία διάγνωσης μαθητών.
   Αυτό σημαίνει ότι 180 μαθητές περιμένουν στην ουρά για αξιολόγηση, ενώ ο χρόνος που απαιτείται από την στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση για να αξιολογηθεί ή να επαναξιολογηθεί μαθητής μέχρι να γίνει η διάγνωση, είναι σχεδόν δύο χρόνια.
   Επι της ουσίας οδηγούνται στην αναμονή και την απομόνωση, ενώ μένουν αβοήθητοι, χωρίς διαγνώσεις, εξειδικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση, που πολλές φορές τα οδηγεί στο να εγκαταλείψουν το σχολείο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης