“Αρρυθμίες” από τη διάγνωση σε γονείς και μαθητές

paidia_proaylio
   “Αρρυθμίες” έχει προκαλέσει σε αρκετούς γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου του νησιού μας, η διαδικασία για την έκδοση ατομικού υγείας των παιδιών τους. Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι διότι στην πλειοψηφία των μαθητών ο καρδιολόγος του ΠΕΔΥ που τους εξέτασε, έβαλε την ένδειξη “αρρυθμία” πάνω στο σχετικό έντυπο.
   Πέρα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα της γυμναστική αρκετοί ήταν εκείνοι οι γονείς που αναγκάστηκαν να προβούν σε επανέλεγχο των στοιχείων της υγείας των παιδιών τους ακόμη και σε ιδιώτες λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής στους δημόσιους φορείς.
   “Δεν είναι μόνο το ψυχολογικό πρόβλημα και η ανησυχία κάθε γονέα για το παιδί του, είναι και το γεγονός ότι για να κάνεις επανέλεγχο πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη αφού η λίστα αναμονής σε δημόσια Ιδρύματα είναι πολύμηνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου Γεράσιμος Χριστόφορος Λιβάνης.
   Από εκεί και πέρα, αφού ενημέρωσαν την υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, και το Σχολείο, συναντήθηκαν με την προϊσταμένη του ΠΕΔΥ Ζακύνθου και τον καρδιολόγο όπου τους πληροφόρησαν ότι οι αρρυθμίες σε αυτή τη ηλικία είναι κάτι φυσιολογικό και άνευ κλινικής σημασίας. Επίσης, ότι όποιος γονέας το επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τον καρδιολόγο του ΠΕΔΥ χωρίς ραντεβού ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα από αυτόν και να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στα δελτία υγείας των μαθητών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης