ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ»


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζακύνθου «Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.» ίδρυσε και θα λειτουργήσει για 1η φορά στη Ζάκυνθο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜεΑ) με τον διακριτικό τίτλο «Ιωάννης Βαρδακαστάνης». Τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου διασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς η κοινωφελής επιχείρηση διεκδίκησε χρηματοδότηση ύψους 350.000€ και κατάφερε να ενταχθεί στους επιλέξιμους φορείς. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής και συντονισμένης προσπάθειας των πολιτικών παραγόντων του νησιού, διαφόρων φορέων, του προσωπικού του Δήμου & των νομικών του προσώπων.

Το Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ «Ιωάννης Βαρδακαστάνης» στεγάζεται στο χώρο του Ειδικού Σχολείου στην Μπόχαλη και το ωράριο λειτουργίας, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, διαμορφώνεται ως εξής:
Ημέρες λειτουργίας
Χειμερινό ωράριο
Θερινό ωράριο
Ά βάρδια
΄Β βάρδια
Ά βάρδια
΄Β βάρδια
Δευτέρα-Παρασκευή
16:00-18:30
18:30-21:00
08:00-12:00
12:00-16:00
Σάββατο
08:00-12:00
12:00-16:00
-----
-----
Στόχος του Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ είναι η
·        Ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες, με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας
·        Ατομική εκπαίδευση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή)
·        Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
·        Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής
·        Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων
·        Εκπαίδευση & υποστήριξη των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες

Καλούμε όλες τις ΜΗΤΕΡΕΣ που έχουν παιδιά ή εφήβους με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω να δηλώσουν συμμετοχή στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα προκειμένου τα τέκνα τους να παρακολουθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Για περαιτέρω πληροφορίες & δικαιολογητικά:
Τηλέφωνο: 26953-60909
E-mail: kediz@1340.syzefxis.gov.gr
Διεύθυνση: Δημαρχείο πρώην Δήμου Αρκαδίων, ισόγειο , 29100 Βανάτο
Υπεύθυνες: Πέττα-Μπίκα Βενεράντα & Λαγοπόδη Σούλα
Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων:  13/07/2012-20/07/2012


Εκ της διευθύνσεως της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης