Θα λειτουργήσει ΚΔΑΠ για ΑμΕΑ στο Ειδικό Σχολείο


Θετικές εξελίξεις υπάρχουν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφού ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), στο Ειδικό Σχολείο.
Βεβαίως, μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την αίσια κατάληξη, έπρεπε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Ένα από αυτά ήταν η έλλειψη τουαλετών για ΑμΕΑ, στοιχείο που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του Κέντρου από το ΕΣΠΑ.
Με τα χρονοδιαγράμματα να είναι ασφυκτικά, ο Δήμαρχος ανέθεσε τη διαδικασία για την εκτέλεση των εργασιών στην πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, Αρετή Βυθούλκα, καθώς και στην υπεύθυνη Διοικητικού-Οικονομικού Τμήματος των Παιδικών Σταθμών, Αγγελική Λαλαγιάννη.
Πράγματι, συνέβαλλαν καθοριστικά στο να γίνουν άμεσα και έγκαιρα οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες στο Ειδικό Σχολείο, προκειμένου εκεί να στεγαστεί το ΚΔΑΠ ΜεΑ “Ιωάννης Βαρδακαστάνης” και να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του.
Η πρόταση για την ίδρυση αυτού του Κέντρου είχε γίνει από τον πρόεδρο του σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες, Γιάννη Γρέκα, ενώ στο όλο εγχείρημα βοήθησε σημαντικά και η Διευθύντρια της Κοινωφελής Επιχείρησης Ζακύνθου, Βενεράντα Πέττα-Μπίκα.
Copy: http://imerazante.gr/2012/07/16/50291

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης