Παραπαιδεία

Το θέμα είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Στην επαρχία ιδιαίτερα, οι ωρομίσθιοι καθηγητές, θέλοντας να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, ξεκινούν ιδιαίτερα με μαθητές, όχι απαραίτητα της τάξης που κάνουν μάθημα. Με το πέρασμα των χρόνων, παγιώθηκε αυτός ο κανόνας και έγινε έθιμο.
Ωστόσο, επειδή αναφερόμαστε και στα ήθη ταυτόχρονα με τα έθιμα, σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές. Δηλαδή, πόσο ηθικό και έντιμο απέναντι στη μαθητική κοινότητα είναι το γεγονός ένας καθηγητής να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιαίτερα στο μαθητή που τον έχει και στην τάξη και στο ίδιο μάθημα;
Και επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται έντιμη, πώς θα αποδειχθεί και από ποιον ότι δεν υπάρχει μεροληψία και προώθηση των συμφερόντων του μαθητή στην εξεταστική περίοδο;
Ποιος θα μπορέσει να πείσει τους υπόλοιπους γονείς, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν το ίδιο πράγμα, ότι δε διέρρευσαν τα θέματα των εξετάσεων από τον καθηγητή στο μαθητή;
Η “Ημέρα” δεν προσπαθεί, σε καμία περίπτωση, να διχάσει τους καθηγητές με τη μαθητική κοινότητα ή με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Όμως, δεν μπορεί να “κλείσει τα μάτια” μπροστά στη μαύρη εργασία αυτών των καθηγητών, που, για ευνόητους λόγους, δεν μπορούν να «κόψουν» ούτε μπλοκ παροχής υπηρεσιών και στη σκανδαλώδη εύνοια και της ειδικής μεταχείρισης που τυγχάνουν ορισμένοι μαθητές τους.
Σε αρκετά μέρη της χώρας μας έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς τέτοια φαινόμενα. Άλλες φορές το θέμα πήγαινε “κάτω από το χαλί”, γιατί έτσι βόλευε τις τοπικές κοινωνίες και σε άλλες έπαιρνε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Σήμερα, υπάρχουν άνεργοι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Σήμερα έχει μειωθεί το εισόδημα των καθηγητών όπως και των γονέων. Μπροστά, όμως, στην ΑΝΕΡΓΙΑ, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές, γιατί άλλο πράγμα είναι όταν υπάρχει ένας “κουτσουρεμένος” μισθός και άλλο πράγμα νέοι άνθρωποι καθηγητές να μην μπορούν να βρουν εργασία σε σχολεία και γυμνάσια. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και θα πρέπει να τα προσέξουμε.
Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης