Ο Δήμος Ζακύνθου ενάντια στην τοποθέτηση Σταθμού Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας



Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζακυνθίων, ομόφωνα δηλώνει την εναντίωσή του, πολιτική, ηθική και νομική, στην τοποθέτηση Σταθμού Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζακύνθου, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών. Ο δήμος Ζακυνθίων δεσμεύεται να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποτραπεί η λειτουργία του Σταθμού δίπλα στο σχολείο.
 
 
Τούτο θα πράξει και για κάθε Σταθμό Κινητής Τηλεφωνίας, αντίστοιχης επικινδυνότητας και επιρροής στην ευαίσθητη υγεία των παιδιών κι άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 
Εκφράζει  κατηγορηματικά  την  ισχυρή του  βούληση  να προστατέψει  ως υπέρτατο  το αγαθό της δημόσιας υγείας, έναντι όποιων ιδιωτικών συμφερόντων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τη θέτουν σε διακινδύνευση.
 
Δηλώνει πως θα εξαντλήσει την αυστηρότητα που έχει περιθώριο από το νόμο και τη διακριτική ευχέρεια που της παρέχει, υποστηρίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του, στην αδειοδοτηση μόνον ασφαλών, για τη δημόσια υγεία, εγκαταστάσεων κι έργων κινητής τηλεφωνίας, βάσει της αρχής της πρόληψης.
 
Δεσμεύεται  πως  επισταμένα  θα  επιμεληθεί  κι  άλλες  ανάλογες περιπτώσεις  έκθεσης ευπαθών ομάδων στην επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
 
Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς, συναισθανόμενοι τις ευθύνες και το καθήκον τους, να δράσουν υπεύθυνα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον.
 
Δηλώνει τη συμπαράσταση στους αγώνες των μαθητών, των γονιών και των κατοίκων της περιοχής, τη συμμετοχή και την υποστήριξη των κινητοποιήσεων και δράσεων τους, για να αποτραπεί ο επικείμενος κίνδυνος.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Αρμένης
α/α
 
  Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πυριόχου Διονυσία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης