Το Ειδικό Σχολείο της Μπόχαλης δε θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά !









Το Ειδικό Σχολείο της Μπόχαλης δε θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά. Αιτία, φυσικά, η οικονομική κρίση και κυρίως το μπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας.
Οι άνθρωποι που αγαπούν το σχολείο και τους μαθητές του πήραν μια γενναία και κρίσιμη απόφαση: Να βρουν χρήματα εκ των ενόντων, έναν προσωπικό έρανο δηλαδή, για να αγορασθούν τα υλικά και ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Το περασμένο Σαββατοκύριακο με προσωπική εργασία, κουβαλώντας λάσπη, τούβλα, ασβέστη, μπογιές, χρώματα και ό,τι άλλο χρειάζονταν προκειμένου να αναμορφωθεί ο χώρος, να τραβηχτούν φωτογραφίες και να φύγει το πακέτο για τη Λάρισα, προκειμένου να εγκριθεί από το ΕΣΠΑ.
Η καταληκτική ημερομηνία ήταν χθες, όταν την περασμένη Τρίτη των πρωί, ο υπάλληλος στη Λάρισα που παρακολουθεί τα θέματα του νησιού, τους άκουσε να του λένε με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση: «Είμαστε έτοιμοι στο σχολείο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα προλάβει το κούριερ για να πάρουμε την έγκριση». Τους απάντησε: «Παιδιά, εγώ προσωπικά είχα απογοητευτεί, γιατί αυτό το σχολείο δεν είναι τυχαίο. Και τώρα που μου λέτε ότι το ετοιμάσατε δεν μπορεί να μας τα χαλάσει η γραφειοκρατία. Στείλτε με ένα φαξ τα απαραίτητα έγγραφα, θα τα δώσω χέρι με χέρι στους ανθρώπους του ΕΣΠΑ για να πάρουμε την αρχική έγκριση και μετά έρχεται και το κούριερ».
Κύριε Δήμαρχε, μαζί με την «Ημέρα», σήμερα το πρωί, από τη Λάρισα θα έχει φθάσει και η έγκριση του ΕΣΠΑ από τη Λάρισα.
Αναμφίβολα θα πρέπει να αισθάνεστε διπλά ικανοποιημένοι. Από τη μια πλευρά γιατί είστε υπεύθυνος γι’ αυτό το σχολείο που συγκεντρώνει μαθητές με ειδικές ανάγκες και από την άλλη γιατί κάπου μέσα στις υπηρεσίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν άνθρωποι.
Κρατικοί υπάλληλοι, μισοπλήρωτοι, με χιλιάδες προβλήματα και πρωτεύοντα στόχο την επιβίωση, έβαλαν στην άκρη τα προσωπικά τους και λειτούργησαν το ρημάδι το κράτος. Ή για να είμαι πιο ακριβής, ένα γρανάζι του είναι μια μικρή όαση στις βασανισμένες ψυχές μας.
Η “Ημέρα” δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να σημειώσει το γεγονός. Κάπου μέσα από αυτές τις γραμμές μπορεί να βρεθούν και άλλοι μιμητές.
Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος
Copy: http://imerazante.gr/2012/07/13/50263


Σχόλια

  1. Το σχόλιο αφαιρέθηκε από το διαχειριστή γιατί απαγορεύεται η δημοσίευση αντιδημοκρατικών, ρατσιστικών και συκοφαντικών κειμένων και σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης