Δέσμευση Υπουργείου Οικονομικών για επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών


   Τη δέσμευση ότι το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 θα επιλυθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ανέλαβε...
ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
   Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε    δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Ωστόσο η συνολική ετήσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα είναι 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Επομένως, παρουσιάζεται επιπλέον έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών.
   Η απόφαση του υπ. Οικονομικών, που εκφράσθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με υποχρεωτική έκπτωση 20% στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς, είναι αυτή εξάλλου που πυροδότησε και την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος.
   Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φίλιππου, το πρόβλημα έχει αρχίσει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, από τη στιγμή που το κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα αύξησε τις αποστάσεις για πολλούς μαθητές. «Η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα της απόστασης θα καλυφθεί από τους μεταφορείς», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.
   Οι δήμαρχοι θα περιμένουν έως το Σαββατοκύριακο για τις ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και εάν δεν υπάρξει λύση, όπως προειδοποίησε ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος σε δεκάδες μαθητές, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο «θα οργανώσουμε μια δεύτερη κινητοποίηση που θα βουλιάξει την Αθήνα». Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών ήταν και εκπρόσωποι των καθηγητών και των συλλόγων γονέων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης