Συνάντηση Δημάρχου με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα προβλήματα στα σχολεία του Νομού

mousiko
Γόνιμος διάλογος αναπτύχθηκε το πρωί της Δευτέρας μεταξύ του Δημάρχου Ζακυνθίων Στέλιου Μποζίκη και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, παρουσία του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργου Αντωνόπουλου όπου διατυπώθηκαν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία των σχολείων, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως κανένα σχολείο δεν θα μείνει αυτή τη χρονιά χωρίς πετρέλαιο.
«Να αντιληφθούν όλοι ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες»
Συγκεκριμένα, ο κ. Μποζίκης επεσήμανε πως «όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται ένα βήμα πριν μπει το λουκέτο. Ο Δήμος λάμβανε 358.000€ μηνιαίως από τους ΚΑΠ για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών, την μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τώρα λαμβάνει 178.000€. Δεσμεύομαι ότι κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς πετρέλαιο και πως κανένας μαθητής δεν θα παγώσει. Τα σχολεία θα λάβουν μία προσαύξηση της τάξης του 50% για το πετρέλαιο και τα λειτουργικά τους έξοδα συγκριτικά με πέρυσι».
 «Να μπουν προτεραιότητες στα έργα και τις παρεμβάσεις»
Ο Δήμαρχος τόνισε πως λόγω των οικονομικών συγκυριών κρίνεται απαραίτητο να μπουν προτεραιότητες στις παρεμβάσεις και να αξιολογούνται κάθε φόρα πριν υλοποιηθούν. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «σε γενικές γραμμές τα σχολεία του νησιού βρίσκονται σε σχετικά ικανοποιητική κατάσταση πλην από το ΕΠΑΛ στον Άγιο Κήρυκα. Θα πρέπει τα έργα και οι παρεμβάσεις να ιεραρχηθούν και αν το κόστος αυτών είναι μικρό να καλύπτεται από τα αποθεματικά του κάθε σχολείου». Τέλος, ο κ. Μποζίκης πρόσθεσε πως ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα σχολεία που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα υποδομών.
Τέλος, ο Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση να εξεταστεί το κατά πόσο είναι εφικτή η αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου καυστήρες πυρηνέλαιου, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης