Στους δρόμους μαθητές, καθηγητές και γονείς για την κεραία κινητής τηλεφωνίας!

Στους δρόμους μαθητές, καθηγητές και  γονείς για την κεραία κινητής τηλεφωνίας!

Σε μια μαζική διαμαρτυρία στην Περιφέρεια και το Δημαρχείο προχώρησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής μαθητές, καθηγητές και γονείς από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Πόλης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διεκδικήσουν την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εδώ και αρκετό διάστημα παραμένει σε ακίνητο επί της οδού Κολυβά, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην σχολική κοινότητα.
Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Περιφερειακό αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είναι γνωστό πως πρόσφατα υπέβαλε σχετική  ερώτηση και ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.
Παρά τις παραπάνω ενέργειες όμως και την πληροφορία για την ανάκληση της άδειας που έγινε γνωστή από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου στο Βουλευτή, η κεραία παραμένει στη θέση της.
Οι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, κατέκλυσαν το μεσημέρι το δρόμο μπροστά από το Διοικητήριο, ενώ κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας την απομάκρυνση της κεραίας.
Αντιπροσωπεία γονέων, καθηγητών και μαθητών επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο και αφού ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ζήτησαν να ασκηθούν νέες πιέσεις για να βρεθεί άμεση λύση.
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν οι γονείς, ήταν να υπάρξει μια κοινή πρωτοβουλία από όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του νησιού, που μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές θα πιέσουν την ίδια την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση της κεραίας.
Το ψήφισμα που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:
«Σήμερα 5 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.30 συγκεντρωθήκαμε η σχολική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί) του 1ου ΓΕΛ Ζακύνθου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone σε απόσταση 45 μέτρων από το σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα στην οδό Κολυβά 5 και να ζητήσουμε την άμεση απομάκρυνση αυτής λαμβάνοντας υπόψη:
- Τη διακηρυγμένη επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας σε αστικά περιβάλλοντα και μάλιστα κοντά σε σχολικά συγκροτήματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
- Το καταστατικό χάρτη των δικαιωμάτων του παιδιού που αναφέρεται στη διασφάλιση των δικαιωμάτων της δημόσιας υγείας, της απρόσκοπτης πρόσβασης στη δημόσια εκπαίδευση και του ήρεμου κλίματος
Ζητάμε την άμεση ανάληψη αποτελεσματικής δράσης για τη διακοπή της λειτουργίας της παραπάνω αναφερόμενης εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης