Μήνυμα των μαθητών για “ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία”

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 24/11/2014
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 5ου δημοτικού στις Εργατικές Κατοικίες μέσα από την πρωτότυπη δράση τους να δημιουργήσουν ζωγραφιές στους τοίχους του σχολείου του. Φιλοτεχνώντας εικόνες για την αποφυγή της βίας μέσα στα σχολεία τόνισαν πως όποια μορφή και εάν έχει μπορεί να εξαλειφθεί με ουσιαστική συζήτηση. Τα παιδιά απόδωσαν με έμπνευση, χρώματα και εικόνες όσα δε μπορούν να εκφρασθούν με χίλιες λέξεις.
Η διαδικασία ευαισθητοποίησης είχε ξεκινήσει και η αποτύπωση της δουλειάς τους εκτός από χρώμα περιείχε και την ελπίδα το μήνυμα της εξάλειψης της σχολικής βίας να βρει πραγματική ανταπόκριση σε όλους.

Έτσι, οι μαθητές δεσμεύτηκαν πως από δω και στο εξής θα είναι πρέσβεις της φιλίας, υπερασπιστές των θυμάτων σχολικού εκφοβισμού και αντίμαχοι σε κάθε πράξη σχολικής βίας. Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους, δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν ανάλογες εκδηλώσεις αναφοράς στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης