Η Ξενοπούλειος ενδιαφέρεται για τη σωστή διατροφή των μαθητών

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 27/11/2014

Εκπαιδευτικό αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστικό πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή παρακολούθησαν το πρωί της Τρίτης τα παιδιά της Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα, στο Μουσείο Ξενόπουλου, στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται και η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη.
Η διατροφολόγος Ελένη Γελαδά, έπαιξε μαζί με τα παιδιά ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο μαθαίνουν πώς να αποφεύγουν τις βλαβερές τροφές και πώς να εντάξουν τις υγιεινές στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Πράγμα καθόλου εύκολο, όπως λέει ή ίδια: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται σωστά, παρόλα αυτά οι γονείς πρέπει να προσπαθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλά, σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο»! Γονείς και παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν σφοδρότατη «επίθεση» από τις διαφημίσεις ανθυγιεινών για αυτά αλλά ιδιαίτερα ελκυστικών τροφών, στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθούν. Όμως με σωστή διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών από το σπίτι και το σχολείο, το πρόβλημα μπορεί να καταπολεμηθεί στη ρίζα του.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης