Αυτοψία στα προβλήματα των σχολείων

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 28/11/2014
 
Τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία του νησιού συζήτησαν το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης, Λευτέρης Νιοτόπουλος με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύση Κόκλα. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού είναι οι υλικοτεχνικές ελλείψεις καθώς η υποχρηματοδότηση στην παιδεία μαστίζει όλα τα στάδια εκπαίδευσης.
Ορισμένα από τα σχολεία του νησιού αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα, όπως για παράδειγμα χρήζουν επισκευών μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας λόγω υγρασίας, παλαιότητας ή λόγω των σεισμών στις αρχές του έτους. Αλλά πάλι παρουσιάζουν ελλείψεις σε λειτουργικό ή εκπαιδευτικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα γονείς και δάσκαλοι να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτούν με ίδια μέσα ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωστή και πλήρη εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Επίσης, η 1η Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου συναντήθηκε με τον διευθυντή της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κόκλα Διονύσιο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας τόσο σε λειτουργικά και κτιριακά, όσο και για τις κενές θέσεις σε διδακτικό προσωπικό.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης