Οι μαθητές γνώρισαν τηλεόραση και εφημερίδα

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 27/11/2014
Με παιδικά χαμόγελα αλλά και δημοσιογραφικές αναζητήσεις γέμισαν τα τηλεοπτικά πλατό του Ionian και της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα. Αφορμή στάθηκε η προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ενώ την πρωτοβουλία είχαν οι δασκάλες τους Ιωάννα Γκοτσοπουλου, Διονυσία Χιώνη και Μίνα Σταϊδη.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους, τεχνικούς, γραφίστες και την τυπογραφική ομάδα του Ομίλου ΕΝΤΥΠΟ. Να λάβουν τα πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την προετοιμασία ενός δελτίου ειδήσεων, μιας εκπομπής ή ενός ρεπορτάζ. Επίσης, να ενημερωθούν για την ύλη της εφημερίδας, τα στάδια εργασίας του δημοσιογράφου, από τη συλλογή και επεξεργασία των ειδήσεων μέχρι την αξιολόγηση της ειδησεογραφίας. Πληροφορήθηκαν, όμως, και για το σχεδιασμό και δημιουργία ενός εντύπου. Πραγματικά η παρουσία των μαθητών ήταν μία όαση χαράς που μετέφεραν τα χαμογελαστά και τρυφερά πρόσωπα νέων παιδιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης