ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης




Ζάκυνθος, 7-1-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω έξαρσης του covid και της γρίπης συντάσσεται με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η οποία, στο από 6-1-2024 Δελτίο Τύπου, επισημαίνει τα εξής :

«Το άνοιγμα των σχολείων και η παράλληλη έξαρση του  covid προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τις ατελείωτες ώρες αναμονής στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε "ανέξοδες λύσεις" πετώντας την "μπάλα στην εξέδρα" με μοναδικό γνώμονα την "ατομική ευθύνη",  με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία και αποφυγή του συνωστισμού».

Το πρόβλημα στη Ζάκυνθο είναι πιο οξυμένο για μια σειρά λόγους. Σε πολλά σχολεία υπάρχουν αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς ή και καθόλου γιατί δεν διαθέτουν ανοιγόμενα παράθυρα… Το πρόβλημα γιγαντώνεται με τις κακές συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες των σχολείων, σε συνδυασμό με το μειωμένο και με μηδαμινά μέσα προσωπικό καθαριότητας. Σε αυτές τις συνθήκες, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου υπολειτουργεί εδώ και χρόνια και ανακύπτει σοβαρό ζήτημα έλλειψης ετοιμότητας του Νοσοκομείου Ζακύνθου γενικότερα, πόσο μάλλον της Παιδιατρικής Κλινικής, να διαχειριστεί τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από αναπάντεχη απότομη έξαρση covid και γρίπης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου συντάσσεται με την ΑΣΓΜΕ και απαιτούμε :

·        Χορήγηση δωρεάν test  covid-γρίπης για όλους τους μαθητές.

·        Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία σε κανέναν μαθητή που νοσεί από covid ή γρίπη.

·        Να εξασφαλιστεί άδεια στους γονείς των μαθητών που θα νοσούν

·        Αραίωση των μαθητών με 15 μαθητές ανά Τμήμα.

·        Να εξασφαλιστεί ο επαρκής αερισμός όλων των σχολικών αιθουσών.

·        Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης και εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων καθαρισμού και απολύμανσης.

·        Στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ΔΣ 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών