Συνδιοργάνωση Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου: δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.



Ζάκυνθος, 18-1-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνδιοργάνωση Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου: δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με αποτέλεσμα το 5% του πληθυσμού της Γάζας, αυτή τη στιγμή να έχει σκοτωθεί, τραυματιστεί ή να αγνοείται. Πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 9.000 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την ανελέητη σφαγή στην οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ, αρνούμενο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για δημιουργία δύο ανεξαρτήτων κρατών στην περιοχή στα όρια του 1967. Τις συνέπειες του δράματος του Παλαιστινιακού λαού υφίσταται και ο Ισραηλινός λαός, καθώς και αυτός βλέπει τα παιδιά του να πέφτουν θύματα οικονομικοπολιτικών ανταγωνισμών.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, μέλους της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, συμμετέχει, μαζί με την ΕΛΜΕ Ζακύνθου και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου, στην συνδιοργάνωση  δράσεων ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης των μαθητών του νησιού για τη γενοκτονία που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.

 

Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους φορείς πολιτισμού και καλλιτεχνικά εργαστήρια του νησιού να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις με όποιο τρόπο κρίνουν οι ίδιοι πρόσφορο (ζωγραφιές, σχέδια, ποιήματα, πεζά, θεατρικά κείμενα /παραστάσεις, τραγούδια, φωτογραφίες κ.α.), με σκοπό τα έργα που θα συγκεντρωθούν να εκτεθούν ή να παρουσιαστούν σε χώρο και σε χρόνο που θα συμφωνήσουν οι συνδιοργανωτές και μετά να αποσταλούν στην Παλαιστίνη ώστε να δώσουμε το στίγμα της αλληλεγγύης μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

 

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης