Αίτημα ανάκλησης απόφασης Δημ.Συμβουλίου για την ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Βανάτου ενόψει πειραματικού Λυκείου και εκ νέου συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση







Ζάκυνθος, 8-1-2024

Αρ. Πρωτ.: 75

Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου, Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ: Ανάκληση υπ’ αρ. 245/23-11-2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου ως προς το σκέλος της ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Βανάτου ενόψει της λειτουργίας πειραματικού Λυκείου στην Ζάκυνθο και εκ νέου συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση.

Με την υπ’ αρ. 245/23-11-2023 απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, αποφασίστηκε η ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Βανάτου από το σχολικό έτος 2024-2025 ενόψει της λειτουργίας πειραματικού Λυκείου στο νησί. Κατά την συνεδρίαση αυτή, έγινε πρόταση από Δημοτικούς Συμβούλους να αναβληθεί το θέμα επειδή σχετίζεται με την επιχειρούμενη ίδρυση και λειτουργία πειραματικών σχολείων, για να συζητηθεί με την παρουσία των Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, αλλά και των 15μελών των μαθητών. Στη συνέχεια όμως, έλαβε το λόγο ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ο οποίος βρέθηκε εκεί τυχαία, όπως ο ίδιος είπε, και εξέφρασε τις προσωπικές του θέσεις για το υπό συζήτηση θέμα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι υπάρχει και σχετική απόφαση της Ένωσης Γονέων υπέρ της ίδρυσης πειραματικών σχολείων στο νησί, επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων και συμβάλλοντας στην απόφαση που τελικά ελήφθη.

Όμως, στην πραγματικότητα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου, ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα και λεπτομερώς για τις προθέσεις και τις ενέργειες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την λειτουργία πειραματικών σχολείων στην Ζάκυνθο, ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε σχετική απόφαση και ουδέποτε προσκλήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή, λοιπόν, τα συλλογικά όργανα των γονέων των μαθητών της Ζακύνθου, δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που καθορίζει το μέλλον των μαθητών του νησιού μας, ζητάμε :

α) την ανάκληση της υπ’ αρ. 245/23-11-2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς το σκέλος της ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Βανάτου το σχολικό έτος 2024-2025 ενόψει της λειτουργίας πειραματικού Λυκείου,

β) την εκ νέου συζήτηση του θέματος, σε ειδική συνεδρίαση που θα οριστεί, με λεπτομερή εισήγηση και ενημέρωση για τις προθέσεις και τις ενέργειες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την ίδρυση  και λειτουργία πειραματικών ή προτύπων σχολείων οποιασδήποτε βαθμίδας στο νησί και με πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου και κάθε άλλου εμπλεκόμενου και ενδιαφερόμενου φορέα (συνδικαλιστικών οργάνων Εκπαιδευτικών, 15μελών μαθητών κλπ),   και

γ) την τήρηση ανάλογης διαδικασίας για κάθε παρόμοιο θέμα που θα τεθεί στο μέλλον από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικό με τυχόν ίδρυση και λειτουργία πειραματικών ή προτύπων σχολείων οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Για την 1η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών Ζακύνθου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Τσανάκα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Καλογερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης