ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

 


Ζάκυνθος, 17-1-2024 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας. Στεκόμαστε πλάι τους στον δίκαιο αγώνα τους καθώς τα αίτηματά τους είναι διαχρονικά και αιτήματα ολόκληρου του γονεϊκού κινήματος.

Στηρίζουμε τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα που δίνουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και τα 15μελή, τις μαθητικές επιτροπές, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα Σωματεία και τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης να μην κατατεθεί, καθώς ο αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας!

Την στιγμή που η δημόσια παιδεία συνεχώς υποβαθμίζεται με όλο και λιγότερη κρατική χρηματοδότηση, οι ελλείψεις στα πανεπιστήμια σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό κάθε χρόνο είναι τεράστιες, ενώ η συρρίκνωση σε παροχές όπως η σίτιση και η στέγαση στις σχολές κάνοντας πολύ δύσκολο να σπουδάζει ένα παιδί σε άλλη πόλη.

Παράλληλα, τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει μετατραπεί σε  Υπουργείο «Ιδιωτικής» Παιδείας.

Αλλά και με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση επιδιώκεται η μετατροπή της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε κατάρτιση και η γρήγορη προσαρμογή της στις εφήμερες δεξιότητες των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν θα διαχωρίζει, δεν θα κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική κατάσταση των μαθητών. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές και σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να έχουν ίσες ευκαιρίες όλα τα παιδιά για να προοδεύουν.

Δίνουμε ραντεβού στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου από ώρα 11 π.μ., στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Λέμε ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης!

Λέμε ΝΑΙ στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου με προσλήψεις προσωπικού και εκσυγχρονισμό υποδομών.

Θα είμαστε όλοι εκεί! Για το μέλλον των παιδιών μας!

 

Το ΔΣ της 1ης Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης